FAQ

veelgestelde vragen

Andere vraag? Die beantwoorden wij graag persoonlijk!

Algemeen

Welk gewicht mag mijn auto trekken?

Als u een aanhangwagen/trailer achter uw voertuig hangt, dan is het belangrijk om te weten welk gewicht u maximaal mag trekken met uw voertuig. Dit is belangrijk om boetes en problemen met het voertuig te voorkomen.

Op uw papieren kentekenbewijs of op het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) staat, in de meeste gevallen, welk gewicht u mag trekken met uw voertuig.

 

Trekgewicht op het papieren kentekenbewijs

Op het papieren kentekenbewijs staan de trekgewichten vermeld als;

  • Maximum massa geremd (voor een aanhangwagen met remmen)
  • Maximum massa ongeremd (voor een aanhangwagen zonder remmen)

Trekgewicht op de kentekencard

Op de kentekencard staan de trekgewichten vermeld als;

  • Technisch maximum massa AHW (geremd)
  • Technisch maximum massa AHW (ongeremd)

De volledige trekgegevens staan alleen bij een personenauto op de kentekencard vermeld.

 

Trekgewicht op conformiteitsbewijs

Heeft u een bedrijfsauto? Dan staan de trekgegevens niet op het kentekenbewijs maar op een conformiteitsbewijs.

U herkent de trekgegevens van een bedrijfsauto als;

  • Aanhangwagen autonoom geremd
  • Aanhangwagen middenas geremd

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhanger/trailer te mogen rijden?

U heeft rijbewijs B, BE of B+ (code 96) nodig om met een aanhanger te mogen rijden achter uw auto. Welk rijbewijs u moet hebben, hangt af van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de site van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/met-welk-rijbewijs-mag-ik-een-motorvoertuig-met-aanhangwagen-besturen#:~:text=Heeft%20u%20rijbewijs%20B%20(autorijbewijs,lege%20gewicht%20%2B%20laadvermogen)%20uitkomen.

Verkoop

Wat moet ik meenemen als ik mijn gekochte aanhanger/trailer/paardenauto wil ophalen?

Gefeliciteerd met de aankoop van uw aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen!

Heeft u de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen als particulier gekocht? Dan vragen wij u om een geldig legitimatiebewijs (Nederlands Rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen.

Heeft u de aanhangwagen zakelijk gekocht als Eenmanszaak of als ZZP-er? Dan vragen wij u om een geldig legitimatiebewijs (Nederlands Rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen.

Heeft u de aanhangwagen zakelijk gekocht als rechtspersoon (bijvoorbeeld een BV, NV of stichting)? Dan vragen wij u om een geldig legitimatiebewijs (Nederlands Rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen EN een kopie van het uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Verhuur

Kan ik ook op zondag huren?

Het is ook mogelijk om op zondag een aanhangwagen/trailer/paardenauto te huren. Deze kunt u dan in overleg ophalen op zaterdag tussen 16.00-16.30uur. U kent hem vervolgens op zondag weer voor het hek neerzetten, op slot doen en de sleutel in de brievenbus aan het hek deponeren. Indien alles weer in orde is, zullen wij de borg de volgende dag terugstorten op uw rekening.

Kan ik een gehuurd object ook buiten openingstijden ophalen?

Het is ook mogelijk om de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen buiten openingstijden op te halen. U dient dan de sleutel van het gehuurde op te halen tijdens openingstijden en wij zetten de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen na sluitingstijd buiten het hek, op slot, zodat u hem met de sleutel op kunt halen.

Kan ik een gehuurd opbject ook buiten openingstijden terugbrengen?

Het is ook mogelijk om de gehuurde aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen buiten openeningstijden terug te brengen. U kunt de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen voor het hek neerzetten, op slot doen en de sleutel in de brievenbus aan het hek deponeren. Indien alles weer in orde is, zullen wij de borg de volgende dag terugstorten op uw rekening.

Hoe krijg ik mijn betaalde borg weer terug?

Als u de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen terugbrengt, zullen wij hem nakijken. Indien alles in orde is, kunnen we de borg contant aan u terugbetalen of we kunnen het terugstorten op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Hoe kan ik de huur en borg betalen?

U kunt bij ons contant en per pin betalen. Het is helaas niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

Welk legitimatiebewijs heb ik nodig om te huren?

De eerste keer dat u bij ons komt voor het huren van een aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen, vragen wij u om een geldig Nederlands rijbewijs EN een geldig paspoort/ID-kaart mee te nemen.

Mag ik naar het buitenland met een gehuurd object?

U mag de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen meenemen naar het buitenland. Geeft u dit aub aan bij het ophalen van de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen, zodat wij u een kopie van het kentekenbewijs mee kunnen geven.

Is het gehuurde object verzekerd?

De aanhangwagen/trailer die u huurt is WA meeverzekerd met het trekkende voertuig. Houd rekening met het eigen risico bij schade of verlies. Het eigen risico per gehuurd object is terug te vinden op de productpagina. De bagagewagens zijn wel apart verzekerd, hier betaalt u ook €25,= voor bij het huren van de bagagewagen. De paardenvrachtwagens zijn WA casco verzekerd met een eigen risico van €1.000,=.

Wanneer heb ik een witte kentekenplaat nodig?

U heeft een eigen, witte kentekenplaat nodig indien het maximaal totaalgewicht van de gehuurde aanhangwagen/trailer niet meer is dan 750kg. U dient zelf zorg te dragen voor de witte kentekenplaat met het kenteken van het trekkende voertuig.

Kan ik bij jullie ook spanbanden en/of een afdeknet huren?

Het is zeker mogelijk om bij ons ook spanbanden en/of een afdeknet te huren. Deze kunt u kosteloos huren als u de aanhangwagen/trailer op komt halen.

Hoe hard mag ik rijden met een aanhanger/trailer?

In Nederland is de maximumsnelheid op de snelwegen 90 kilometer per uur als het totaalgewicht van de aanhanger onder 3500 kg blijft. Op lokale wegen geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Is het gewicht hoger dan 3500 kg, dan is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur. Op lokale wegen geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Voor de regels in het buitenland dient u zelf de regels goed na te kijken.

Hoeveel bedraagt de borg?

De borg is afhankelijk van de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen die u huurt. De juiste tarieven kunt u checken via de productpagina’s.

Wat moet ik doen als ik schade heb gereden?

Tijdens openingstijden kunt u contact opnemen met ons op het telefoonnummer 0252-622440 (ma-vr 8.00u-17.30u en za 9.00u-17.00u). Buiten openingstijden wordt u telefonisch doorgeschakeld en alsnog te woord gestaan.

Welke verloopstekker heb ik nodig bij het huren?

Bij het ophalen van de aanhangwagen/trailer checken we welke aansluiting op uw auto zit en of u een verloopstekker nodig heeft. De juiste verloopstekker krijgt u dan van ons mee.

Hoe reserveer ik een aanhanger/trailer/paardenauto?

Om er zeker van te zijn dat de gewenste aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen beschikbaar is, adviseren wij u om van tevoren de aanhangwagen/trailer/paardenvrachtwagen te reserveren. U kunt uw reserveringsaanvraag via de website invullen, of contact opnemen met 0252-622440 of info@vervloed.nl

 

Werkplaats

Wanneer kan ik mijn aanhanger/trailer die voor onderhoud gepland staat langsbrengen?

Wij verzoeken u vriendelijk om minimaal 1 dag voordat uw afspraak ingepland staat uw aanhanger/trailer langs te brengen, of tussen 08:00-08:30 op de dag van uw afspraak.

Is onderhoud aan mijn aanhangwagen/trailer verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om een onderhoudsbeurt/keuring aan uw aanhanger/trailer uit te laten voeren, maar dit wordt wel sterk aangeraden en wij adviseren dan ook om elk jaar een onderhoudsbeurt/keuring uit te laten voeren.

Wat zijn de openingstijden van de werkplaats?

Onze werkplaats is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur. Op zaterdag is de werkplaats gesloten.

Geïnteresseerd in onze producten?

Neem dan gerust contact met ons op!

    Cart